Световноизвестната изпълнителка от български произход  Силви Вартан се завръща отново в родината си на 24 април, информира Stand.bg.

Това ще бъде нейното трето излизане на сцената на зала 1 на НДК след емблематичните й концерти през 1990 и 2009 г. Първия път, още с появяването си на сцената, тя разплака публиката с  „Я кажи ми, облаче ле бяло",  а при второто й гостуване препълнената зала  пя заедно със Силви най-доброто от нейното творчество.

Силви Вартан е изключително щастлива да се завърне отново с концерт в родината си.

„Всичко в мен е българско. Емоциите ми са изцяло български. Детството ми, чувствата ми, всичко, което харесвам днес, съм се научила да харесвам в България. Аз съм такава, каквато съм, благодарение на преживяното и наученото в България".

За концерта си в София тя се подготвя с особено старание, като прави специална програма за това голямо събитие. Освен определения нов репертоар, тя ще припомни старите любими песни от 60-те и 70-те години. Освен това приятели и верни почитатели подбират нови български песни, от които Силви да избере една и да я изпълни в зала 1 на НДК.

Билетите за концерта струват между 40 и 100 лева, и могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim.