Новият интригуващ роман на писателката Джули Гаруд "Танц в сенките" разказва за компютърната специалиска по професия, Джордан Бюканън, която живее доста скучно.

От еднообразието за кратко я откъсва сватбата на брат й с най-добрата й приятелка. Венчавката е разточителна, тъй като бракът между Дилан Бюканън и Кейт Макена не е обикновено събитие, а сливане между две семейни династии.

На тържеството обаче се появява неканен гост от страна на семейство Макена - ексцентричен професор по средновековна история. Той предупреждава, че от векове между двата шотландски клана, които се сродяват в момента, има непреодолима вражда. Намесени са любов, изневери, убийства и откраднато съкровище.

Джордан винаги е водила предпазлив начин на живот и е използвала своята интелигентност и разум, превърнали я в преуспяваща бизнес дама. Тя е заинтригувана, но се отнася скептично към твърденията на професора.

Ноа Клейборн - близък семеен приятел и всеизвестен любимец на жените, обвинява Джордан, че е попаднала в плен на сивото и монотонно ежедневие. Джордан поема хвърлената ръкавица. Тя решава да напусне комфортния си свят и да защити доброто име на фамилията си. Младата жена заминава за тихото и спокойно Серенити.

Но се оказва, че малкият град също може да крие големи тайни. Джордан осъзнава, че е попаднала на неподходящото място в неподходящия момент. Превръща се в заподозряна за убийство и мишена едновременно.

Романът е на цена от 9,95 лева.