Дългото чакане приключи. Testament дойдоха, унищожиха всичко и си тръгнаха. Осем години след концерта им в Каварна американските траш легенди се завърнаха на родна земя - този път в столичната зала „Универсиада".

Първи на сцената се качиха родните Downslot, които имаха нелеката задача да подгреят публиката преди хедлайнерите. Макар и с лошо озвучаване, което дори се влоши по време на изпълнението на Testament, софийската банда успя да раздвижи събралата се тълпа.

Малко след 21:00 Testament се появиха на сцената с ударното "Rise Up" от последния им албум.

Сетлистът на американците беше разнообразен и съдържаше парчета от първия до последния им албум. С класики като "Into the Pit", "Practice What You Preach" и „Over the Wall" Testament успяха да направят това, което може да направи само една истинска класическа траш банда - да изтощи дори феновете, които бяха пред залата.

Концертът завърши с „The Formation of Damnation", на която Чък Били „игриво" раздели публиката, като я прикани да се впусне в незабравимото приключение на прочутата wall of death. Това бе и последният сблъсък, който родната публика успя да понесе.

След час и половина класически, истински, унищожителен траш всичко потъна в мрак. Дали в тридневен или до следващия концерт на бандата - никой не може да каже.