Тейлър Суифт отмени три свои концерта в Австрия, предаде Си Ен Ен, позовавайки се на организатора на проявите й - Barracuda Music.

Суифт е взела решението си, след като австрийските власти съобщиха за двама арестувани, заподозрени във връзка с планове за предполагаемо нападение в района на Виена.

Суифт трябваше да изнесе три концерта във Виена между четвъртък (8 август) и събота (10 август).

От Barracuda Music посочват, че след като правителствените власти са потвърдили, че на стадион "Ернст Хапел" се планира терористична атака, те не са имали друг избор освен да отменят концертите в името на безопасността на всички.

На специална пресконференция от полицията съобщиха, че в сряда сутринта в Терниц, в провинция Долна Австрия, са арестували 19-годишен австрийски гражданин, симпатизант на Ислямска държава. Другият арест бил извършен по-късно същата сутрин в Виена.

"Двамата заподозрени са се радикализирали след посещение на различни сайтове в интернет, като 19-годишният гражданин на Долна Австрия се е заклел във вярност на настоящия лидер на Ислямската държава в началото на юли", твърди австрийската полиция.

Според органите на реда двамата заподозрени били предприели конкретни действия в подготовката на терористичната си атака. От полицията подозират, че те държат в дома на заподозрения в Терниц експлозиви.

Разследващите смятат, че целта на терористичния акт са събития във Виена, привличащи много хора.

Организаторите на концертите от Barracuda Musiс уточняват, че парите за всички билети за отменените концерти ще бъдат възстановени в рамките на следващите 10 работни дни.