Днес започва Калиакра Рок Фест 2008, който ще се проведе от 5-7 юли в Каварна, съобщиха от пресцентъра на общината.

В първия ден на феста концерт ще изнесат Manowar.

Manowar, които се заканиха да запишат нов рекорд на фестивала - за най-дълъг метъл концерт, пристигнаха в Каварна вчера.

Днес, за първи път в Каварна ще стъпи рок легендата Алис Купър, който реши точно от тук, на 6 юли, да стартира тазгодишното си турне. В интервю за българската преса броени дни преди пристигането си, той заяви, че е подготвил толкова силно шоу, че никой не би посмял да стъпи след него на сцената.

По всичко личи, че тази година ще бъдем свидетели на истинско рок състезание между титаните в световния рок, които ще забият от 5 до 7 юли в Каварна.

Организаторите на мащабното събитие, споделиха, че барабаните за Slayer, пристигат чак от Карлсруе (Германия). Техническите изисквания за тях са толкова високи, че никой, на целия Балкански полуостров, не е успял да ги покрие, което наложило специалния им трансфер от Карлсруе до Каварна.
Носителите на цели две Грамита в категорията 'Best Metal Performance', пристигат у нас в деня на концерта.

За първи път в България, ще стъпят и шведите от In Flames, които също се заканват да впечатлят родните фенове, дори и само като съпорт на Slayer на 7 юли.