22-годишна актриса обвини Жерар Депардийо в изнасилване. Престъплението е станало в парижкия апартамент на филмовата звезда на 13 август, съобщи в. "Дейли мейл".

Адвокатът на 69-годишния Депардийо обяви, че клиентът му отрича и отхвърля всякакви обвинения като несъстоятелни.

Младата актриса е подала жалбата в понеделник. В нея тя описва как е била изнасилена и бита на 13 август в апартамента на звездата, намиращ се 6 район на Париж.

Прокуратурата е започнала предварително разследване.

"Съжалявам за обществения характер на този процес, който създава сериозна вреда на Жерар Депардийо, в чиято невинност съм убеден, ще бъде доказана", коментира адвокатът му Ерв Термем. Той призова към сдържаност всички страни по делото.

69-годишният Депардийо се снимал в близо 180 филма. Той е бил винаги в светлините на пресата.

През 2013 г. актьорът напусна родината си в знак на протест срещу политиката на управляващите социалисти на тогавашния президент Франсоа Оланд да обложи с нови високи данъци богаташите.

За кратко Депардийо живя в Белгия, а няколко месеца по-късно прие руско гражданство.

Звездата през последните години не слиза от страниците на таблоидите. През 2014 г. той замери с вода свои фенове, събрали се под италианския му апартамент. Актьорът се извини с мотива, че е бил раздразнен от вдигнатия шум.

И през 2011 г. той трябваше да се извини, че е уринирал в бутилка по време на полет от Париж до Дъблин. Тогава той трябвало да изчака поне 15 минути, преди да успее да използва тоалетните на борда.

Актьорът бе глобен през 2013 г., след като падна от скутера си в центъра на Париж. Полицията установи, че Депардийо е бил пиян. Съдия го глоби с 4 000 евро, а книжката му бе отнета за шест месеца.

През 2016 г. на раздаването на Оскарите звездата обяви, че киното вече не съществува.

"Има 10 звезди и всички те са американци. Техните филми са пълни със специални ефекти", каза актьорът.

Той е известен с двата си брака и безбройните клюки за своите любовни похождения.