Американският актьор Алек Болдуин заяви пред ABC News, че никога не е натискал спусъка на пистолета, с който бе застреляна операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка на филма "Rust".

"Спусъкът не беше натиснат. Не съм натискал спусъка", повтаря на два пъти Болдуин в публикуван откъс от телевизионното интервю - първото му след инцидента през октомври.

На въпроса защо е насочил пистолет към Хътчинс и е натиснал спусъка, след като това не е било предвидено в сценария, Болдуин отговаря: "Никога не бих насочил пистолет към някого и не бих натиснал спусъка, никога."

Болдуин също така казва, че няма представа как в револвера Колт 45, който използва в сцената, е попаднал боен куршум. "Някой е сложил боен куршум в пистолета, куршум, който дори не е трябвало да бъде на територията на снимачната площадка", казва той.

Говорейки за Хътчинс, актьорът видимо се бори със сълзите. "Тя беше обичана от всички, които работеха с нея, всички ѝ се възхищаваха", допълва той.

ABC ще излъчи пълното интервю в четвъртък вечер.

Халина Хътчинс беше убита, а режисьорът Джоел Соуза - ранен през октомври, след като по време на репетиция Болдуин стреля с оръжие, в което е имало боен патрон. Инцидентът, който продължава да се разследва, поднови призивите за по-добри практики за безопасност на снимачните площадки.

Aлек Болдуин застреля човек и рани друг по време на снимки

Aлек Болдуин застреля човек и рани друг по време на снимки

Не е ясно защо реквизитното оръжие фактически е било напълно истинско