16-годишна американка оцеля след падане от близо 900 метра, след като парашутът й не се отвори правилно, съобщава Foxnews.

В събота Макензи Уетингтън била транспортирана в медицинския център в Оклахома Сити с нараняване на черния дроб, счупени таз, лумбални прешлени, ключица и ребра, от училището по скачане с парашут в Чикаша, Оклахома.

Родителите на момичето са в шок от инцидента и нямат обяснение как е оцеляло. Те споделиха мнение, че училището по скокове с парашут не е трябвало да позволява на дъщеря им и други младежи да скачат.

Според медиците състоянието на Макензи е добро, имайки предвид височината, от която е паднала. Въпреки това тя няма да може да извършва елементарни движения в близките няколко седмици.

Според директора на Асоциацията на парашутистите на САЩ Нанси Корийн обаче, на 16-годишни може да бъде позволено да скачат с родителско съгласие, какъвто е случаят с Макензи.

Парашутът на тийнейджърката се е отворил, но не по правилния начин, заяви директорът на школата по скачане в Чикаша Робърт Суейнсън, който управлява бизнеса си повече от 30 години.

Макензи Уетингтън и другите кандидат-скачачи преминали през 6-часови инструкции как да се справят с проблеми по време на скока.