В момент когато светът оплаква компютърния гений и създател на Apple Стив Джобс, неговият биологичен баща - 80-годишният професор по политология Абдулфатах Джандали е изразил съжаление, че никога не се е срещал със своя син, пишат чужди медии.

Пред вестник International Business Times професорът по политология, който произхожда от Сирия, е заявил, че е информиран за случилото се. „Нямам наистина какво да кажа", е посочи той.

Стив Джобс е отгледан от приемни родители, които са му дали името и фамилията, които той впоследствие прослави. Неговите биологични родители - сирийският професор Абдулфаттах Джандали и майка му американка са били аспиранти. Те не са били женени и са изоставили детето при неговото раждане. След 10 месеца обаче те се женят и им се ражда дъщеря - романистката Мона Симпсън, която е автор на книгата „Където е угодно, само не тук", по чийто роман е заснет филм през 1999 година с изпълнители на главните роли Натали Портман и Сюзън Сарандън.

Запознанството със сестра му оказва голямо влияние върху Джобс. В едно интервю тя споделя, че са много близки с брат си и тя му се възхищава. Той пък споделя, че тя е една от неговите най-близки приятелки и често я посещава в Ню Йорк. От нея той е получавал информация за родителите си, но никога не е проявил инициатива да се срещне с баща си.

Самият професор Джандали е изразявал съжаление, че е оставил сина си за осиновяване и през август в едно интервю споделя, че би искал да се срещне със сина си.

„Аз живея с надежда, че той ще се срещне с мен докато не е късно. Ще бъда щастлив да изпием по чаша кафе", е казал той, но е признал, че сирийската му гордост не му позволява да направи първата крачка.

Той е посочил, че много би искал Стив да направи това. „Аз не искам той да мисли, че желая неговото състояние, аз не се нуждая от пари. Аз искам само син, какъвто нямам", е споделил той.

Самият Джобс преди години е заявявал в интервю, че неговият характер е формиран не благодарение на биологичните родители и гените, а благодарение на собствения опит.

Приемните си родители той е определял като единствени родители.