Бащата на американската поп икона Майкъл Джексън - Джо Джексън, заяви, че неговият син е станал жертва на заговор, в които участвали хора от неговото обкръжение и представители на музикалната индустрия, съобщава Интерфакс.

По думите на Джо Джексън в заговора срещу сина му са участвали хора, които са искали да придобият авторски права върху песни на Джако.

Бащата на поп идола обвини продуцентската компания AEG Live за това, че е искала да спечели пари от смъртта на неговия син.

Припомняме, Майкъл Джексън почина малко преди опита му отново да се върне на голямата сцена. Той планираше турне, чието начало беше насрочено за 13 юли 2009 г. в Лондон.

51-годишният творец остави след себе си не само огромно по обем и стойност творчество, милиони долари печалба, но и много скандали, сред които и делата заведени срещу него за педофилия.

Едва след смъртта му стана ясно, че делата са заведени от алчни родители с фалшиви показания от децата им..

Внезапната смърт на Краля на попа натъжи милиони фенове и даде нов повод за много спекулации.

Официалната версия за смърт, изглежда, не убеди любителите на сензациите и загадките, че не става въпрос за убийство, или че смъртта не е инсценирана.

Срещу личния лекар на Джако бе заведено дело за умишлено причиняване на смърт.

Негов адвокат се самоуби.

Смъртта на музиканта извади наяве и всички скандали в семейството му, които обществото бе позабравило.

Семейството за пореден път хвърли цялата вина върху тираничния баща, чиито талантливи деца плащат твърде висока цена за ранната си слава.

Наследниците му се оказват по-богати, защото след смъртта си всичко свързано с името на Джако продължава да се продава дори по-добре, отколкото е било, докато той е бил жив.