Певецът Джордж Майкъл, който почина в събота в Англия, напоследък е работил и в приюти за бездомни, като е предпочитал да остане анонимен, съобщават РИА Новости и Independent, позовавайки се на колеги на актьора.

По информация на изданието, активистката Емилин Мондо, работила в приюта заедно с музиканта, е публикувала признанието на своята страница в Twitter и не е очаквала, че то ще предизвика такъв бурен интерес. Тя допълни, че актьорът е молил колегите си да не разказват за неговите добри дела.

"Майкъл работеше в приюта, там, където и аз бях доброволец. Никога никому не съм разказвала за това, както той бе помолил. Той бе такъв човек", цитират думите на Мондо в британското издание.

"Майкл работал в ночлежке, там же, где была волонтером я. Я никогда никому не рассказывала об этом, как он просил. Он был таким человеком", — приводит газета слова Мондо.

Според нея, музикантът искал да съхрани анонимността си, за да избегне вниманието на пресата.

Джордж Майкъл (истинското му име е Георгиос Кириакос Панайоту) почина на 53-годишна възраст в дома си в английското графство Оксфордшир. Според полицията смъртта му е "внезапна, но не подозрителна". Като причина бе посочена сърдечна недостатъчност.