Кучето на президента Джо Байдън, Командир, е ухапало агенти от тайните служби на САЩ най-малко 24 пъти, информира БиБиСи.

Инцидентите са станали в периода октомври 2022 г. - юли 2023 г. Агентите са били ухапани по китката, предмишницата, лакътя, кръста, гърдите, бедрото и рамото.

Домашният любимец на семейство Байдън бе изведен от Белия дом през октомври миналата година, една седмица след като агент от Тайните служби пострада тежко след ухапване от кучето.

Първата дама на САЩ Джил Байдън посочва, че е опитала различни мерки за решаване на проблема, но те не са дали резултат. Това е накарало президентското семейство да изпрати домашния си любимец далеч от Белия дом.

Въпреки допълнителното обучение на кучета, каишки, работа с ветеринари и консултации с специалисти по поведение на животните, средата в Белия дом просто се оказа твърде тежка за Командир, поясняват от Сикрет Сървис.

Друго куче, собственост на семейство Байдън, Майор, рани агент от тайните служби през 2021 г. и беше изпратено да живее в Делауеър.

Кучето на Байдън тероризира Белия дом

Кучето на Байдън тероризира Белия дом

Един от служителите на Сикрет сървис трябвало да се пази от кучето със стол