Лебедите си избират партньор за цял живот, но в Германия Петра - женски екземпляр от редкия вид черен австралийски лебед, е направила грешката да се влюби във водно колело с формата на птица от нейния вид, предаде Ananova.

Когато възлюбеното на Петра водно колело отказало да излита на юг за зимата, самата Петра също останала, с което рискувала живота си през студеното време.

Накрая директорът на местната зоологическа градина в германският град Мюнстер съжалил птицата и дал подслон на Петра и нейният „партньор" за зимата.

Тази седмица двойката беше отново заедно на разходка в езерото.

Според биолозите в Мюнстер Петра обикаля около своя пластмасов любим, взира се продължително в него, издава специфични звуци - все признаци, типични за влюбването при лебедите.

Междувременно водното колело все още се дава под наем на семействата, които искат да се разходят по езерото Аазее, където „влюбената двойка" стана туристическа атракция.

Според директора на зоологическата градина Йорг Адлер „Това би могло да продължи завинаги, очевидно лебедът смята, че е намерил партньора в живота си."