Лекари в САЩ отрязаха пенис по погрешка Американски лекари по погрешка отрязаха пениса на свой пациент. Тексасецът легнал под ножа, за да му бъде изрязана част от пикочния мехур, поразен от рак. След като се събудил обаче, той установил, че липсва и половият му орган.

Конфликтът е разрешен чрез извънсъдебно споразумение, условията на което не се съобщават. Не е известно също и колко ще струва тази грешка на двамата хирурзи, извършили операцията. Знае се само, че първоначално пациентът Харшел Ролс е искал обезщетение от 5 млн. долара.

Лекарите не признават да за направили грешка. През 1999, когато Ролс се оперира, трябвало да му бъдат изрязани пикочният мехур и простатата, ако в хода на операцията се установи, че е поразена от рака. Хирурзите – Джон Драйден и Фарид Коури, забелязали, че туморът се е разпространил и по пениса на пациента и поради това отрязали и него.

Последвалите тестове показали, че тъканите от половия орган не са поразени от рак, съобщава електронното издание NEWSru.

Адвокатът на хирурзите се опитал да оспори резултатите от експертизата и посочил, че те са предупредили Ролс за последствията от операцията и за вероятността да се наложи да му отрежат пениса. Пациентът обаче твърди, че не е имал никаква представа, че може да бъде кастриран.

Съдебното дело започна миналата седмица. 67-годишният Ролс заявява, че съпругата му не може да се възстанови от шока, в който двамата изпаднали, след като разбрали резултатите от операцията и че ампутацията на мъжествеността е могла да бъде избегната.