Лионел Меси е най-добрата „десетка" в историята на националния отбор по футбол на Аржентина. Това заяви президентът на Аржентинската футболна федерация Хулио Грондона.

Тези думи са „морален шамар" в лицето на Диего Марадона, който играеше със същия номер. По думите на Грондона Марадона, Меси, Хуан Себастиан Верон значително превъзхождат останалите играчи. „Те сякаш са от друга планета", каза Грондона и подчерта, че Меси е над всички.

Тези изказвания са част от започналата словесна война между Грондона и Марадона. 79-годишният президент на Аржентинската футболна федерация обвинява екстреньора на аржентинските национали в употребата на наркотици и алкохол. В отговор на това Марадона заяви, че Грондона злоупотребява с положението си, подлагайки се на скъпоструващо лечение в швейцарска клиника за сметка на федерацията. Освен това Марадона смята да заведе иск срещу своя „съперник."

"Нямам какво да обсъждам с Грондона. Отивам директно при адвокатите си и ще започнем дело срещу него. Той изгуби всякакъв контрол. Не съм взимал никакви наркотици от шест години насам, не съм изпил дори и чаша вино", заяви Марадона.

Малко по-рано Грондона заяви: "Единият ден ти е първи приятел, на следващия те мрази. Има причини за това и всички ние ги знаем", като намекна за дългогодишната зависимост на Марадона към наркотиците.

 След като беше освободен от поста старши треньор на националния отбор на Аржетина Диего Армандо Марадона все още е без работа. Именно Грондона настояваше за неговото отстраняване от лидерската позиция на отбора.