Приятели и близки на краля на попа Майкъл Джексън го изпратиха в последния му път.

Церемонията по погребението на певеца се състоя в гробището Форест Лоун, Лос Анджелис. Тя трябваше да започне в 19 ч. местно време, но беше забавена с близо два часа, заради закъснението на членовете от семейство Джексън.

Близо 200 души присъстваха на погребението на краля на попа. Сред тях бяха братята на Майкъл Джексън, неговата сестра Джанет, родителите на певеца и неговите деца.

Церемонията уважиха и Елизабет Тейлър, актьорът Макколи Кълкин и музикалният продуцент Куинси Джоунс. Там беше и бившата съпруга на Майкъл Луиза Мари Пресли.

Конвой от 30 коли, воден от шест Ролс Ройса, доведе най-близките на Джако до гробището.

 Медиите отбелязват, че всички от семейство Джексън, освен черните си дрехи, са носели по една бяла ръкавица - неизменен аксесоар от грандиозните концерти на певеца.

СиЕнЕн допълва, че децата на Майкъл са оставали малки листчета в позлатения му ковчег. На тях е било написано „Татко, обичаме те, ще ни липсваш!".

Семейство Джексън иска още един път да благодари на феновете на Майкъл по целия свят за тяхната голяма подкрепа в този така труден момент.

Церемонията във Форест Лоун премина при изкючителни мерки за сигурност.

Освен безпрецедентната охрана в района на гробището, медиите отбелязват, че ограничения са били наложени дори във въздушното пространство над Форест Лоун.

В официално съобщение, разпространено от семейството на Джако, се посочва, че тялото на звездата е било положено в земята в 21:43 ч.

Семейство Джексън иска още един път да благодари на феновете на Майкъл по целия свят за тяхната голяма подкрепа в този толкова труден момент, се казва още в него.

 Припомняне, Майкъл Джексън почина на 25 юни. Според последните заключения на съдебния лекар на Лос Анджелис певецът е станал жертва на непредумишлено убийство.

Резултатите от аутопсията му доказаха, че Джексън е починал от смъртоносна доза пропофол.

Личният лекар на изпълнителя - Конрад Мъри, му е дал и други успокоителни, изчакал го е да заспи, след което излязъл от стаята и го оставил сам. Когато се върнал, Джако вече не дишал.