Френската полиция е открила във водосточен ров в предградие на Париж част от откраднати много скъпи бижута през 2008 година от бутика Harry Winston, съобщава Би Би Си. Стойността на намерените бижута се оценява на 25 млн долара.

По информация на полицейските служители скъпоценностите - 19 пръстена и 3 колиета, са били опаковани в пластмасов контейнер и вградени чрез цимент във водосточен ров в дом в предградието Сент Дени.

Намерените бижута са само част от скъпоценностите, откраднати от бижутерийния бутик Harry Winston в центъра на Париж през декември 2008 година. Бижутата са били намерени край дома на един от обвиняемите по делото.

Според полицията грабежът от 2008 година е бил една от най-дръзките кражби през последните години. Тогава в бутика в Елисейския лес са нахлули 4 крадци, двама от които преоблечени като жени. Те са откраднали от магазина сума на стойност около 80 милиона евро.

По това дело полицията е задържала и разпитвала 25 души. Ограбеният бутик Harry Winston е един от най-модните парижки магазини за ювелирни украшения. Негови постоянни клиенти са холивудски звезди и членове на кралски семейства.