Образът на големия български певец Емил Димитров е изобразен върху пощенска марка. Това вече е факт, след като официално марката бе пусната в употреба на церемония в Музея на съобщенията.

Лично изпълнителният директор на "Български пощи" Деян Дънешки постави печата за валидиране върху първата марка с лика на Емил Димитров. "Увековечаването на един такъв виден български творец е чест за "Български пощи"", се похвали Дънешки.

С признание, че е удоволствие, щастие и чест за него да валидира подобна пощенска марка, шефът на "Български пощи" посочи, че в песните на Емил Димитров се вижда разтворена българската душа. Дънешки припомни, че началото на това да се валидират пощенски марки, посветени на творци на българската музика, е поставено през 2012-та година, когато в употреба е пусната марка с лика на Йосиф Пенков.

Пускането на марката с лика на Емил Димитров в употреба не е случайно, тъй като тя е посветена на 75 години от рождението на изпълнителя. Заповедта за издаването на марката е подписано от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Мосвкоски.

Марката с портрета на певеца ще бъде издадена в 12 хиляден тираж. Нейната номинална стойност е 0,65 лева. Сред останалите характеристики са фактите, че размерът е 50 на 25 мм, назъбването е гребеновидно, хартията е бяла. Художникът на образа на Емил Димитров, изобразен върху пощенската марка, е Дамян Дамянов.

На събитието в знак на благодарност дойде и синът на певеца Емил Димитров-син, който съзря във валидирането на пощенската марка сигнал, че творчеството на баща му ще остане, ще продължи да вълнува българите и да ги прави по-добри.