Цените на Аерогара София са значително по-високи от тези на летище Хийтроу в Лондон, показва разследване на сайта kafene.net

Цената на кафето на софийското летище е 4,50 лв., а водата 3 лв.

На аерогара "Хийтроу", която е най-голямата в Европа, едно кафе е 3 лева, докато минералната вода в бутилка от 0.5 литра е 2.20 лева.

На аерогара София сандвич с луканка е 8,20 лв., с пилешко - 7,80 лв., за парче торта ще платите 7,80 лв., ако ви се хапва баница със спанак, това ще ви струва по-малко - 3,70 лв.

Проверката на kafene.net на Хийтроу показва, че сандвич в Старбъкс или Кафе Коста е между 4 лева и 6 лева, докато тортата е максимум 5 лева.

Капучиното е с цена 4,50, шоколадът - 5 лв., млякото с какао - 4,50 лв. в София, докато в Лондон те са съответно 4.40 и 4.80 в левове.

Безалкохолните са по 5 лв., бира "Каменица" е 6 лв., а "Бекс" - 7 лв. Подобни напитки на Хийтроу струват 2.20 за безалкохолни, а бирата е между 5 и 7 лева.

Въпреки че цените в кафенетата се струват височки на пътниците, в сравнение с тези на европейските летища са дори ниски, казва шефът на аеропорта Пламен Станчев.

Проверката на kafene.net обаче показва, че цените в Лондон са с 10% до 50% по-ниски от тези в София, което едва ли се дължи на по-добра платежоспособност на българите.