В първата си биографична книга бившата първа дама на САЩ Лора Буш разкрива предположението си, че по време на посещение през 2007 г. до Германия за срещата на Г8, е бил направен опит за отравяне на нея и съпруга й, информира СиЕнЕн.

В биографията си „Казано от сърце" г-жа Буш пише, че положението на президента било толкова лошо, че се е наложило да лежи на легло няколко дни, докато състоянието му се нормализира.

Според нея лекари от Тайните служби взели проби за да определят дали състоянието на президента се дължи на отравяне, но така и не могли да стигнат до окончателно заключение.

Редица докладни от Белия дом за срещата тогава доказват, че по време на посещението си, Буш наистина е пропуснал няколко сутрешни сесии, заради очевидна вирусна инфекция, но Белият Дом не дава повече сведения по случая.

Почти една дузина от нашата делегация се почувстваха болни, дори Джордж, който започна да се чувства доста зле на сутрешните брифинги със служителите", пише Лора в книгата си.

„Военен, който ни придружаваше, се почувства толкова зле, че не можеше да ходи, а един от служителите на Белия Дом загуби слуха на едното си ухо. Заради извънредния случай Тайните служби обявили пълна тревога заради съмнение от отравяне", обяснява след това Лора Буш.

„Така и не научихме дали някои от другите делегации се разболяха или само нашата, мистериозно, беше единствената", допълва бившата първа дама.

В 432 страници от мемоарите й има разсъждения върху невероятния шанс да бъде първа дама и как високата длъжност, заемана от съпруга й в продължение на 8 години, дава отражение на семейството й.

В книгата си Лора Буш разяснява гледната си точка относно автомобилен инцидент, при който тя по невнимание убива неин съученик, когато е на 17 години.