В германския град Вупертал са задържали 23-годишен младеж на име Кейди, който продавал по интернет хапчета за самоубийци, съобщава таблоидът „Билд".

Кейди пращал таблетките по пощата. Най-малко 20 души били заявили желание да се сдобият с хапчетата, осигуряващи лека смърт.
Има съмнения, че шестима от тях са починали. За момента обаче към Кейди е повдигнато обвинение за нарушение  на Закона за лекарствата в 19 особено тежки случая.

Според прокурора Алфонс Грефенер Кейди се представял на клиентите си като студент по медицина, готов да дава съвети на всеки, на когото живота е опротивял напълно.

Той обяснявал, че би могъл да осигури на желаещите „плавно" разделяне с живота.

Кейди, който в интернет се наричал „Буда" и „Паул", споделял с непознатите потенциални самоубийци, че приятелката му преди две години починала от левкемия и поради тази причина и самият той мислел да сложи край на живота си.
Ето защо той с готовност изпращал на клиентите си три различни лекарства: Луминал, Труксал и Диазепам. ." По-късно следователите открили, че той се е снабдил с 400 таблетки от тези три лекарства с помощта на фалшиви рецепти.

Разочарованите от живота му плащали за хапчетата между 200 евро и 1500 евро за смес от успокоителни и лекарства за епилептици. Така той спечелил общо 8500 евро, твърдят обвинителите.

В същото време близки на Кейди споделят, че той обичал много купоните, като това не му пречело и в ученето да му върви завидно добре - говорел седем езика, бил се дипломирал с 1.7 (бел. ред. в Германия това е изключително висока оценка).

Сред клиентите на Кейди, посегнали на живота си, са 29-годишната Стефи Т. , работеща като полицай в Бранденбург. Тя починала на 1 март 2005 г.

Според  Герд Нимейер, който е адвокат на Кейди, обвиняемият не е подтиквал никого към самоубийство. Той искал само да помогне на депресираните, които по собствено желание се стремели към смъртта.