Ватикански вестник прости на английския певец Джон Ленън за изказването му преди четири десетилетия, в което казва, че Бийтълс са по-известни от Христос.

В статия, възхваляваща Бийтълс, вестник L'Osservatore Romano пише, че Ленън просто се е изфукал.

През 1966 г. в апогея на Бийтълманията, Ленън заявява пред британски вестник, че не знае кое ще отмре първо - християнството или рокендрола. След тези негови думи в САЩ започва широка дискусия.

Полуофициалният ватикански вестник отбелязва 40-годишнината на „Белия албум" на Бийтълс със статия, възхваляваща Джон Ленън.
Вестникът омаловажава широко критикуваното изказване на Ленън, че Бийтълс са по-известни от Исус Христос, и го нарича „младежка шега".

Вестникът описва забележката като „фукня, самохвалство на един млад английски музикант от пролетариата, който е израснал в годините на Елвис Пресли и рокендрола и се е радвал на неочакван успех".

Вестник L'Osservatore Romano наскоро се сдоби с нов редактор и сега - освен статиите за ежедневните работи на Папата и текстовете на папските речи - понякога публикува на вътрешните си страници развлекателни материали и обширни репортажи по световни въпроси.