Във виртуалната съдебна документация потърпевшата Ейми Тайлър, посочила като причина „безразсъдно отношение", предаде Скай нюз.

И след кратко дело три годишният брак на двойката бил финализиран.

Отчужденият й съпруг в момента е сгоден за момичето с което е имал извънбрачна афера, въпреки че никога не са се срещали в реалния живот.

Ейми заяви пред Скай нюз, че е е намерила любовта,  когато се запознала с вече бившия си съпруг през 2003 г. в чат стая.

Те са разменили снимки в интернет пространството и след 6 месеца на телефонни разговори и имейли, тя се преместила от Лондон в Корнуел при приятеля си.

Въпреки това двойката продължила да общува предимно в мрежата, прекарвайки много часове забавлявайки се с виртуалните си самоличности.

Всичко свършило когато един следобед Ейми излязла от играта за следобедна дрямка и когато се включила отново през нощта, заварила 40-годишния мъж да прави виртуален секс с друго момиче влязло в пространството им.

Според 28-годишната жена, която казва, че е много наранена от случилото се, подобни разводи не сa рядкост в т. нар. игра „втори живот".