11 души загинаха в петък късно вечерта, а други 21 пострадаха при пожар в хотел "Леогранд" в грузинския град Батуми, съобщи ТАСС, позовавайки се на Вътрешното министерство на Грузия.

Причината за пожара все още не е ясна. Огънят е овладян. Започнала е идентификация на телата. По-рано министерството бе съобщило за 12 загинали.

Засега се съобщава за петима загинали турски граждани и един от Израел. Огнената стихия е обхванала хотела, в който са били участничките в конкурса "Мис Грузия", но те са евакуирани и са невредими.

Пожар провали конкурс за красота в Грузия
Обновена

Пожар провали конкурс за красота в Грузия

Най-малко дузина са загинали

Пострадалите са с травми и са натровени от изгорели газове. "21 души са в няколко клиники в Батуми, трима от тях след оказана медицинска помощ вече са изписани, останалите 18 продължават лечението", разказа източник пред органите на здравеопазването на Батуми. Животът на 18-те е извън опасност.

Сред пострадалите са граждани на Израел, петима граждани на Турция и 12 жители на Грузия.

Премиерът на Грузия Георги Квирикашвили се прибра в Батуми след приключване на срещата на върха на Източното партньорство в Брюксел.

Според съобщението на пресслужбата на грузинското правителство той е разбрал за пожара в самолета на път от Брюксел към Грузия. Той е променил маршрута за връщане - вместо в столицата Тбилиси, самолетът му се е приземил в Батуми.

Президентът на Грузия Георгий Маргвелашвили определи пожара като "трагедия, довела до смъртта на хората". Той изрази дълбоко съболезнование към семействата и близките на загиналите и пожела бързо оздравяване на пострадалите.

Спасителите са успели да евакуират от сградата над 100 души, сред които наематели и служители в хотела.