Жертвите на пожара в дискотеката в руския град Прем вече станаха 118. само тази нощ в болницата в Перв са починали четирима души.

Състоянието на още около 25 от ранените остава изключително тежко. Това е равносметката на четвъртия ден след трагичния инцидент.

Днес на посещение в града е премиерът Владимир Путин, който посети мястото на трагедията. По думите му виновни за инцидента са бизнесмените и недостатъчният контрол от страна на държавните и регионалните власти.

Такова отношение - бездействие на държавните служители - не може да се определи само като небрежност", коментира Путин.

Той посочи още, че като цяло в страната мерките за противопожарна безопасност не са достатъчни и освен това не са и достатъчно ефективни, а пожарът в Перм само откроява този проблем.

Премиерът положи букет червени рози наред с многото цветя и запалени свещи в памет на загиналите. След него цветя оставиха министърът на извънредните ситуации на Русия Сергей Шойгу и губернаторът на Пермски край Олег Чиркунов.

Семействата на загиналите при пожара ще получат материална помощ в размер на 500 000 рубли.
Владимир Путин уточни, че по 400 000 рубли за семействата на жертвите ще бъдат отделени от федералния бюджет, а още по 100 000 ще заплати Пермска област.