Най-малко 20 са вече жертвите, а други 128 души все още са в неизвестност повече от седмица, след като 12-етажна сграда се срути във Флорида, САЩ. Това съобщи на пресконференция кметът на Маями-Дейд Даниела Левин Кава, цитирана от CNBC. Едно от новите тела на загинали, които са били намерени, е на седемгодишно дете. Припомняме, че по-рано бе оповестено и за други деца сред загиналите.  

Издирването продължава, но и плановете за разрушаване на сградата са в ход. Разрушаването може да отнеме седмици. Тече и евакуация на живеещите в съседната сграда. 

5 потвърдени жертви, 156 в неизвестност в рухналата сграда във Флорида

5 потвърдени жертви, 156 в неизвестност в рухналата сграда във Флорида

3 години преди срутването, инженер е предупредил за структурни повреди на бетонна ​плоча и напуквания ма колони

Щатските власти все още не са получили доказателства, че срутването на жилищна сграда във Флорида е причинено от някой нарочно.

След рухването на 12-етажна сграда във Флорида изчезнаха 159 души, спасителите откриха телата на четири жертви. Отломките продължават да се разглобяват и щатът е обявил извънредно положение. Президентът на САЩ Джо Байдън разположи силите на Федералната агенция за управление при извънредни ситуации в щата.

Къщата се срина сутринта на 24 юни. Причините за колапса все още не са обявени.

Две деца са сред жертвите във Флорида

Две деца са сред жертвите във Флорида

Продължава спасителната операция

Последните доказателства сочат, че според по-ранни доклади, по структурата на 40-годишната сграда са установени повреди още през 2018 г., като проблеми с хидроизолацията под басейна и пукнатини в подземния гараж.