Броят на загиналите се увеличи до 48, а спасителните дейности продължават в Югоизточен Китай, след като участък от магистрала се срути в планински район. Това предават от Associated Press.

Над 20 коли са паднали надолу по стръмния склон, като някои са се запалили.

Властите в град Мейджоу съобщиха, че други трима души са неидентифицирани, в очакване на ДНК тестове. Засега не е ясно дали са загинали, което може да покачи още жертвите до 51. Други 30 души са с наранявания без опасност за живота.

Търсенето все още продължава, потвърди кметът на град Мейджоу Уанг Хуей на пресконференция в късния следобед. Сред жертвите няма открити чужденци, добави той.

"Тъй като някои от участващите превозни средства се запалиха, трудността на спасителната операция се увеличи", коментира Уен Йонгденг, секретар на Комунистическата партия за бюрото за управление на извънредни ситуации в Мейджоу, като добави, че "повечето от превозните средства са били заровени в почвата по време на процеса на срутване, като голям обем пръст ги е покривала."

Търсенето за оцелели е затруднено от свлачища от дъжд, земя и чакъл. По думите на Йонгденг продължителните обилни валежи са наситили почвата в района, "което я прави податлива на вторични бедствия по време на спасителния процес."

11 загинали след свлачището в Китай

11 загинали след свлачището в Китай

Близо 1000 спасители търсят оцелели на мястото на инцидента