Йордански спасители издирваха втори ден за останалите оцелели под развалините на срутена сграда в столицата Аман, като до момента е потвърдена смъртта на девет души, съобщи "Ройтерс".

Най-малко 25 души са се намирали в жилищната сграда по време на инцидента.

Спасителите на гражданската защита работиха през цялата нощ, за да отстранят срутени бетонни покриви и да вдигнат отломки в отчаяно търсене на оцелели. Около дузина души са били евакуирани досега, няколко със сериозни наранявания, казаха болнични източници.

По-рано правителството каза, че смята, че най-малко десет души все още са под развалините и някои може да са живи.

Ръководителят на Гражданска защита Хатем Джабер каза пред репортери, че операциите по търсене и спасяване ще продължат, докато няма надежда за намиране на повече оцелели, добавяйки, че са включени над 350 спасители, както и дронове и полицейски кучета.

Петима загинаха при срутване на жилищна сграда в Йордания
Обновена

Петима загинаха при срутване на жилищна сграда в Йордания

Търсенето на още оцелели все още продължава

Последният оцелял, изваден от отломките, е 5-месечно бебе, което е в стабилно състояние, каза източник от болницата.

Припомняме, че премиерът Бишер Ал-Хасаунех разпореди разследване, тъй като служителите обвиниха лошото състояние на сградата.

Прокуратурата е образувала наказателно дело срещу предприемач, който е извършвал сондажи в сградата в дните преди рухването ѝ, и един от собствениците на сградата във връзка с инцидента, съобщи вчера съдебен източник.