Най-малко трима души загинаха, а четирима остават в неизвестност, след като пътнически автобус падна от мост в Северозападна Испания, съобщиха местните служби за спешна помощ в неделя, цитирани от Ройтерс.

Двама оцелели - водачът на превозното средство и пътник, са били спасени досега от река Лерез, където силното течение и високите води поради проливни дъждове, обхванали района на Галисия, възпрепятстваха усилията за търсене и спасяване, съобщиха властите. Оцелелите са откарани в близките болници с различни по тежест наранявания,.

Автобусът на компанията "Монбус" е пътувал между градовете Луго и Виго и е спрял край затвор близо до мястото на инцидента.

По неизяснени причини автобусът се е хлъзнал от пътя точно на моста и около 21.30 ч. местно време в събота (22:30 часа българско време) е паднал във водата.

По предварителни данни автобусът е превозвал общо девет души - шофьорът и осем пътници, каза регионалният служител Майка Лариба.

"В автобуса няма повече тела, така че продължаваме издирването на четиримата изчезнали", добави Лариба, като се позова на констатациите на полицейските водолази, които инспектираха останките.

Реката остава над прага на преливане през цялата нощ, което принуди спасителните екипи да преустановят операцията около 2:00 часа след полунощ поради лошите метеорологични условия, преди да я подновят на сутринта.

Общински автобус катастрофира в Бургас

Общински автобус катастрофира в Бургас

Шофьорът е с леки наранявания