Като засегнат от война. Така определи бразилският президент Жаир Болсонару Петрополис след разрушенията при калното бедствие, при което загинаха най-малко 123-ма души, съобщи "Ройтерс".

"Видях големи разрушения. Изглеждаше почти така, сякаш е имало война", каза Болсонару, след посещението си в засегнатия район.

Продължава издирването на изчезнали. Противоречива е и информацията относно броя на жертвите на трагедията. Полицията съобщи в четвъртък, че повече от 100 души все още се водят в неизвестност, въпреки че според други власти броят им е 35 души.

Десетки сгради са унищожени от свлачищата след най-проливните валежи, регистрирани от 1932 г. насам в страната.  Автомобили и автобуси са били пометени при бедствията.

Над 100 са вече жертвите при наводненията в Бразилия

Над 100 са вече жертвите при наводненията в Бразилия

Сред загиналите има и осем деца

Болсонару обеща федерална помощ, за да помогне на града да се възстанови.

Петрополис и околният регион преди това бяха засегнати от тежки бури през 2011 г., когато повече от 900 души загинаха при наводнения и свлачища.

Туристическата дестинация е известна като бразилския "имперски град", тъй като е бил предпочитано място за лятна почивка на бразилските кралски особи в Рио де Жанейро от 19-ти век.

Най-малко 18 души загинаха при наводнения в Бразилия

Най-малко 18 души загинаха при наводнения в Бразилия

В Петрополис е обявено бедствено положение