Британците милениали са на път да се превърнат в най-дебелото поколение откакто се води надеждна статистика по темата, предупредиха здравни експерти, цитирани от БиБиСи.

Повече от седем на всеки 10 души, родени между началото на 1980-те и средата на 1990-те години ще бъдат твърде дебели по времето, когато достигнат средна възраст.

Диабетът и затлъстяването причиняват 800 000 случая на рак на година по света

Диабетът и затлъстяването причиняват 800 000 случая на рак на година по света

Връзката между диабета и рака е установена отскоро

За сравнение около половината от "бейби бум" поколението, родени непосредствено след Втората световна война, са били дебели на тази възраст.

Да си дебел като възрастен е свързано с 13 различни вида рак, предупреждават от британска благотворителна организация, изследваща рака. Списъкът включва рак на гърдата, червата и бъбреците, но само 15 процента от хората във Великобритания са наясно с връзката между наднорменото тегло и болестта.

Великобритания е най-затлъстялата страна в Западна Европа, като темповете на затлъстяването там нарастват по-бързо, отколкото в която и да е друга развита страна.

Разпространението на затлъстяването в Обединеното кралство е от 15 процента през 1993 г. до 27 процента през 2015 г.

През 2015 г. най-високите равнища на затлъстяване са били наблюдавани при хората на възраст между 55 и 64 години, но експерти са обезпокоени, че по-младите поколения са на път да станат също по-дебели.