Седемгодишно момиче почина, след като бе простреляно в главата, а две други деца са тежко ранени след стрелба в Чикаго, съобщи заместник-началникът на полицията в града Дон Джером, цитиран от "Ройтерс".

Полицията е реагирала на сигнал за стрелба около 21:00 часа и е оказала бърза помощ на ранените, сред които са възрастни между 19 и 40 години. Две момчета на 1 и 7 години са били простреляни по няколко пъти и са в критично състояние, каза Джером.

Жертвите, които са били на семейно събиране по време на стрелбата, са транспортирани до болници в района от пожарната служба в Чикаго.

Разследването все още е в предварителни етапи, но разказите на свидетели описват двама възможни стрелци, казват от полицията.

"Това не беше случаен акт на насилие. Вероятно е свързано с банда", каза Джером. "Независимо от мотивите за този инцидент, три невинни деца бяха простреляни тази нощ и едно от тях трагично почина от раните си. Действията на нарушителите, не се заблуждавайте, са ужасяващи и недопустими в нашия град."

Стрелба и нападения с нож в мол в Сидни
Обновена

Стрелба и нападения с нож в мол в Сидни

Стотици хора са евакуирани от търговския център