Авиокомпанията "Еърбъс" опроверга появилата се в медиите информация, че се преустановяват полетите на лайнерите А330 и А340, заради инцидента със самолета на Ер Франс в Атлантическия океан.

Това съобщи АФП.

Представител на компанията заяви пред журналисти, че машините от този тип са надеждни и отговарят на всички изисквания за безопасност, за което свидетелстваизявлението, публикувано от пресцентъра на Европейската агенция по авиационна сигурност /EASA/.

"Еърбъс" е разпратила до своите клиенти писма със съобщение за надеждността на самолетите, в т.ч и аеробусите, снабдени с датчици за скоростта на въздушния поток.

Припомняме, именно неизправността на този елемент се разглежда като една от причините за катастрофата със самолета на Ер Франс.

За това, че ръководството на "Еърбъс" не изключва възможността да спре от движение лайнерите А330 и А340 съобщи френският вестник "Фигаро".

В информацията, публикувана от изданието, се казва, че "Еърбъс" ше спре самолетите си, за да им бъдат монтирани нови датчици за въздушната скорост.

От компанията на свой ред опровергаха информацията и обещаха да потърсят отговорност от изданието.