Няколко експлозии отекнаха в близост до джамията "Сайеда Зейнеб" в покрайнините на сирийската столица Дамаск, съобщава "Ройтерс".

Източник от регионалния алианс на Иран заяви, че ударът е бил насочен срещу местоположение, използвано от иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция.

До момента сирийските власти не са коментирали нападението.

13 са загиналите при израелския удар в Сирия

13 са загиналите при израелския удар в Сирия

Уби най-малко петима членове на Революционната гвардия на Иран

"Ал Джазира", позовавайки се на сирийски източници, информира, че сирийската противовъздушна отбрана е отбила атака на израелските сили срещу предградие на Дамаск.

Иранската информационна агенция "Мехр" посочва, че експлозии са били чути в предградията на квартал Зайнабия, в южната част на сирийската столица.

Иранската държавна телевизия пък твърди, че в резултат на нападението е ударен жилищен дом. При атаката са убити двама души, а няколко са ранени.

Агенция "Тасним" информира, че израелските сили са започнали нападение срещу Сирия, насочено срещу консултативен център, принадлежащ на Иран.

Междувременно Рами Абдел Рахман, директор на Сирийската обсерватория за правата на човека, заяви пред "Франс прес", че "израелските удари са насочени към база, принадлежаща на "Хизбула" и иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция, като са причинили смъртта на шестима души", някои от които са проирански бойци.

Израелски ракети летят срещу Дамаск
Обновена

Израелски ракети летят срещу Дамаск

Убити са четирима членове на Революционната гвардия на Иран