Двама души са открити мъртви, а жена е ранена при експлозия в неделя сутринта, която изравнила със земята къща и повредила няколко съседни жилища в предградие на Балтимор, съобщиха властите.

По данни на властите взривът е бил регистриран около 6:42 ч. сутринта на улица "Артърс Уудс Драйв" в окръг Харфорд, в град Бел Еър, на около 30 мили североизточно от Балтимор.

Потвърдено е, че един от загиналите при експлозията е 35-годишен изпълнител за "Балтимор Газ енд Електрик" (BGE), съобщи в неделя главният заместник-началник на пожарната Оливър Алкир.

Името на изпълнителя от BGE не беше съобщено веднага.

Вторият човек, загинал при мощния взрив, е 73-годишният собственик на къщата, съобщиха от шерифската служба на окръг Харфорд за ABC News в понеделник сутринта.

"С помощта на тежка техника следователите откриха жертвата в отломките", се казва в изявление на службата на щатския пожарникар.

Името на собственика на дома не се съобщава от службата на шерифа до уведомяването на роднините. Длъжностните лица смятат, че собственикът на дома е бил вътре в къщата по време на експлозията.

Съседка, живееща в съседство с взривилата се къща, също е пострадала и ѝ е оказана медицинска помощ на място, каза Алкир.

Според длъжностните лица най-малко 12 семейства са били преместени заради взрива, като те отбелязват, че общият брой на повредените постройки все още се преброява.

"Докато продължават да събират информация за точните щети, разходите се очаква да бъдат в милиони", смятат от офиса на шерифа.

Снимка, публикувана на Х от пожарната и спешната медицинска служба на окръг Харфорд, показва как пожарникарите се борят с малък пожар и претърсват останките от къщата, която е сведена до разцепени парчета дърво, изолация и други отломки.

Причината за експлозията продължава да се разследва в понеделник от службата на пожарникарите в щата Мериленд, шерифския отдел на окръг Харфорд и федералното Бюро за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви.

Според пожарната няма данни за престъпна дейност, свързана с експлозията, и разследващите се съсредоточават върху злополучни причини.