Френското правителство предлага спорна разпоредба, която предвижда задължителна карантина от 14 дни за всички посетители от чужбина.

Нормата е разписана в закона за продължаване на карантината, който ще бъде представен в парламента тази седмица.

Ако бъде приет, законът ще означава, че всеки, който пристига във Франция, ще бъде под карантина, дори ако не показва симптоми на Covid-19. Лицата, проявяващи симптоми или които се тестват положително за вируса, могат да бъдат поставени в задължителна изолация до 30 дни.

Новата разпоредба вече среща съпротивата на местни политици и професионални организации. Франция е топ туристическа дестинация с повече от 89 милиона посетители годишно.

Марин льо Пен смята за необосновано отварянето на училищата във Франция преди септември

Марин льо Пен смята за необосновано отварянето на училищата във Франция преди септември

Невъзможно е да бъде наложено на малките деца и тийнейджърите да спазват физическа дистанция

Представители на популярните ваканционни райони определиха този ход като катастрофален и заявиха, че на мнозина ще им е трудно да се възстановят.

Това става на фона на правителствените планове строгите мерки да са до 24 юли, коментира в. "Фигаро".

Франция в извънредно положение до 24 юли

Франция в извънредно положение до 24 юли

Влизащите във Франция - под задължителна карантина

Правителствени източници посочиха, че разпоредбите няма да важат за международните шофьори, сезонните селскостопански работници и тези, които участват в неотложна медицинска работа.

Представители на правителството през последните две седмици призоваха французите да помислят за своята ваканция и да предпочетат местни близки дестинации, а не да ходят в чужбина.