Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон се обявиха за безусловно спазване на Парижкото споразумение за климата. Това предаде АП.

Европа да заеме празнината във финансирането на изследванията на промените в климата, която оставят Съединените щати след обявеното напускане на парижкото споразумение. За това призова френският президент Еманюел Макрон.

Изказването им идва на фона на нови данни за нараснали емисии въглероден диоксид в световен мащаб, което според публикуван днес научен доклад се дължи на първо място на използването на твърди горива.

Споразумението за климата е пред провал?

Споразумението за климата е пред провал?

Само 10 млрд. са предоставени от богати държави

Парижкото споразумение за климата предвижда спирането на опасното затопляне на Земята, което е причина за все по-чести екстремни явления, като ураганни бури, наводнения и дълготрайни суши. Конференцията е първата след заявката на Съединените щати, че ще напуснат споразумението.

Климатичните промени въздействат върху човешкото здраве, предупреди Г-7

Климатичните промени въздействат върху човешкото здраве, предупреди Г-7

Въпреки позицията на Тръмп и САЩ

Световната икономика и политика се развиват в посока опазване на околната среда и дори и администрацията на Доналд Тръмп не би могла да спре тази трайна тенденция, заявиха редица участници в конференцията, припомня БНР.