Голяма снежна буря връхлита източното крайбрежие на САЩ, като се очакват близки до рекордните равнища количества сняг във Вашингтон, Ню Йорк и близките райони, съобщават световните информационни агенции.  

Повече от 50 млн. души са били предупредени за „потенциално парализираща буря” късно в петък, която ще донесе 60 см сняг в рамките на няколко часа.

Има предупреждения, че бурята може да предизвика прекъсвания на електрозахранването, както и спиране на въздушния и сухоземния транспорт.

Образували са се дълги опашки в супермаркетите, а рафтовете са се изпразнили заради масовото запасяване с хранителни продукти.

Заради тежките метеорологични условия вече са загинали двама шофьори в Северна Каролина, един в Тенеси, както и един пешеходец в Мериленд.

Извънредно положение е обявено в щатите Мериленд, Северна Каролина, Джорджия, Пенсилвания, Вирджиния, както и във щата, където се намира столицата Вашингтон (District of Columbia).

Най-голям снеговалеж се прогнозира за района западно от Вашингтон. Транспортната система на столицата, втората най-натоварена в САЩ, ще е затворена през целия уикенд.   

Много събития, включително два разпродадени концерта на певеца Гарт Брукс в Балтимор, са били отложени, а училищата в целия регион са затворени.