Броят на починалите от новия коронавирус (COVID-19) се увеличи със 123 души през последните 24 часа в Иран. Това обяви говорителят на министерството на здравеопазването на страната, цитиран от местните медии.

В Иран жертвите на новия коронавирус вече са 2 517 души

В Иран жертвите на новия коронавирус вече са 2 517 души

Ислямската република е една от най-засегнатите в света

Към момента общият брой на жертвите в Ислямската република е 2 640 души, като те се увеличават с близо 5% за последното денонощие. Положителната новина е, че се забавя ръстът на починалите, след като вчера бяха регистрирани 139 жертви за 24 часа.

Междувременно в Иран са били регистрирани още 2 901 коронавирус инфекции за последното денонощие, като с това общият брой на регистрираните заразени в страната вече е 38 309 души. Новите инфекции обаче се увеличават с по-бавно темпо в сравнение с вчера.

Смъртните случаи от Covid-19 в Иран се увеличиха с близо 150

Смъртните случаи от Covid-19 в Иран се увеличиха с близо 150

През последните 24 часа ние имаме нови 2926 потвърдени случая на Covid-19

Иран се нарежда на четвърто място в света по брой на жертвите след Италия, Испания и Китай. По брой на заразените Ислямската република е на шесто място, като преди нея са САЩ, Италия, Китай, Испания и Германия. 

Иран е най-силно засегнатата страна от коронавируса в Близкия изток, а повечето му съседи съобщават за заразени с COVID-19 сред хора, които скоро са пътували до Иран.

Иранският президент Хасан Рохани увери вчера, че страната му е готова да се справи с "възможна ескалация" на епидемията.

300 загинали в Иран след натравяне с алкохол

300 загинали в Иран след натравяне с алкохол

Слухове, че коронавирусът може да бъде преборен така вкараха хиляди в болница