Един човек е загинал, а шестима са били ранени при стрелба в ресторант в Мисисипи. Това съобщи американската телевизия ABC News.

"Един човек е загинал, най-малко шестима са ранени при стрелба в ресторант по време на празненство по случай "5 май" (Cinco de Mayo - мексикански празник) в събота вечерта", се казва в репортажа на телевизията.

По данни на медията загиналият е на 19 години. Полицията все още не е заловила стрелеца, който открил огън, когато в заведението имало около 200 души.

Капитанът от полицията в Оушън Спрингс Райън Лемайър потвърди в съобщение за медиите, че седем души са били простреляни в The Scratch Kitchen на Government Street. Оцелелите жертви са транспортирани до болници в района за лечение, каза Лемайър. Степента на нараняванията им не беше съобщена веднага.

Той идентифицира убития мъж като Чейс Хармън, на 19 години, от Паскагула.

До събота сутринта не са били извършени арести, но Лемайър заяви, че разследването продължава.

"Призоваваме всеки, който има някаква информация, да се обади в полицейското управление в Оушън Спрингс", каза той.

Собственикът на "The Scratch Kitchen" заяви пред "Сън Хералд", че в ресторанта е имало около 200 души, когато стрелецът е пробягал покрай служителите, които са извършвали проверка на сигурността на входа на вътрешния двор.

"Човекът, който е стрелял, не е бил клиент", каза собственичката Британи Александър. "Той не е получил лента за ръка или нещо друго, за да бъде тук".

Оушън Спрингс се намира на около 4 мили (6 км) източно от Билокси, Мисисипи.