Кенийските авиолинии съобщиха, че са изгубили контакт с пътнически самолет 737-800, който е излетял от Камерун, информира АП.

Последното съобщение от самолета е получено от контролната кула в Доуала веднага след излитането му", съобщиха от кенийските авиолинии.

Самолетът е излетял от летището в Доуала в 12.05 часа и е трябвало да пристигне на летището в Наироби в 06.15 часа.

Няма оцелели сред екипажа.

Според последна информация на борда на самолета е имало 115 пътника - 106 пасажери и 9-членен екипаж, а самолетът се е разбил в района на град Ниете в южната част на Камерун.

Според информацията е получен сигнал за помощ от мястото на катастрофата, но се смята, че той автоматично е бил подаден от черната кутия на самолета.

Екипажът е кенийски, а пътниците са от повече от 20 страни. Сред загиналите са 34 камерунци, 15 индийци, 7 души от ЮАР, 21 азиатци, седем европейци, шестима от Китай и един британец. Сред загиналите е и кореспондент на информационната агенция АП - Антъни Мичъл.

Според властите самолетът е превозвал пътници от шест месеца.

Транспортният министър на Кения каза, че е още много рано да се говори за възможните причини за случилото се. Нужно е време за да разберем дали грешка на пилота, проблеми в самия самолет или климатичните условия са причинили инцидента, доптълни министърът.