Полицията в американския град Балтимор потвърди в неделя, че двама души са загинали при масова стрелба" тази нощ в жилищен блок в града, а други трима са в критично състояние, предава Ройтерс.

Градското полицейско управление съобщи, че 30 души са били простреляни при инцидента в блок 800 на "Гретна Авеню" в Балтимор.

18-годишна жена е обявена за мъртва на място, а 20-годишен мъж е починал, след като е бил откаран в местна болница, заявиха от полицията.

Други трима души остават в критично състояние, като девет души са били транспортирани от местопроизшествието до местни болници, докато други 20 засегнати са потърсили сами медицинска помощ в болниците в района, казаха полицията.

Полицейското управление съобщи, че около 0:35 часа сутринта в неделя (7:35 часа българско време) служителите са реагирали на. повикване за стрелба на "Гретна Авеню" блок 800.

Стотици хора са се събрали в района за събитие, наречено "Денят на Бруклин", каза свидетел пред телевизионната станция Fox 45, добавяйки, че са чути 20 до 30 изстрела.

От началото на годината в САЩ е имало най-малко 290 масови стрелби.

Девет ранени при стрелба в САЩ

Девет ранени при стрелба в САЩ

Свада между две групи е довела до стрелбата