Град Маями бийч обяви извънредно положение за 72 часа поради притока на туристи към местните плажове.

Това разпространи АП. Агенцията уточни, че причината е, че Флорида достига 2 милиона случая на COVID -19.

Длъжностните лица наложиха вечерен час от 20:00 до 6:00 ч. местно време, затваряйки някои маршрути за движение.

Извънредно положение във Флорида

Извънредно положение във Флорида

Причината е ураганът "Ета"

"Твърде много идват, наистина, без намерение да спазват правилата, а резултатът е ниво на хаос и безпорядък, което е просто нещо повече, отколкото можем да издържим", каза кметът на Маями Бийч Дан Гелбер пред Си Ен Ен. Междувременно щатът Флорида достигна два милиона случая на коронавирус от началото на пандемията, според данни на министерството на здравеопазването на САЩ.

Междувременно стана известно, че Мар-а-Лаго, клубът на бившия американски президент Доналд Тръмп в Палм Бийч, Флорида, частично е затворен заради огнище на COVID-19.

Според източник, запознат с дейността на клуба, част от него е затворена за кратко като предпазна мярка, а някои служители са поставени под карантина.

Засега не се знае колко голямо е огнището на коронавируса, кои части от клуба са затворени или как това засяга бившето първо семейство.

Тръмп се премести в Мар-а-Лаго, след като напусна Вашингтон през януари и оттогава страни от общественото внимание, прекарвайки времето си в игра на голф, срещи с приятели и лидери на Републиканската партия.