Мъж от Тексас е влязъл в съседната къща с пушка и е започнал да стреля по съседите си, убивайки 8-годишно дете и четирима други в къщата, след като семейството го помоли да спре да стреля в двора си, защото се опитвали да спят, съобщиха властите, цитирани от Асошиейтед Прес..

Шерифът на окръг Сан Хасинто Грег Капърс каза пред репортери на мястото на инцидента, че властите все още издирват 39-годишния Франсиско Оропеза след нощната стрелба в град Кливланд, на около 45 мили северно от Хюстън.

"Всички, които бяха застреляни, бяха застреляни от врата нагоре, почти като екзекуция", каза Капърс по време на предишна пресконференция на мястото на инцидента.

Шерифът добави, че в къщата живеят 10 души и че никой друг не е ранен. Той каза, че две от жертвите, за които се смята, че са от Хондурас, са открити да лежат върху две деца вътре в къщата.

"Жените от Хондурас, които лежаха върху тези деца, са го направили, за да ги защитят", според Каперс, който каза, че общо три окървавени деца са намерени в дома, но те са били невредими и след преглед в болницата са били освободени.

Капърс каза, че други двама души са прегледани на място и също са освободени.

9 ранени при стрелба след бал в Тексас

9 ранени при стрелба след бал в Тексас

Ранените не са с опасност за живота

Конфронтацията последвала молба от хора от семейството, които се приближили до оградата и помолили заподозрения да спре да стреля, каза Каперс. Заподозреният отговори, като им каза, че това е негова собственост. Шерифът добави, че един човек в къщата е успял да направи видеозапис на заподозрения, който се приближава до входната врата с пушката.

Три от жертвите са жени. Сред убитите са още мъж и дете. Имената им не бяха съобщени. Каперс каза, че жертвите са на възраст между 8 и около 40 години.

Властите са били в дома на заподозрения малко преди инцидента. "Полицаи дойдоха и разговаряха с него за това, че е стрелял с пистолет в двора си", каза той.

Каперс каза, че някои от хората в къщата току-що са се преместили от Хюстън по-рано през седмицата, но той не знае дали планират да останат там.

САЩ отбелязват абсолютен антирекорд за масови убийства тази година, с най-малко 18 стрелби от 1 януари насам, с по четири или повече жертви. Насилието е предизвикано от редица мотиви: убийства-самоубийства и домашно насилие; групово отмъщение; училищни стрелби и отмъщения на работното място.

Четирима души бяха убити при масова стрелба в Алабама

Четирима души бяха убити при масова стрелба в Алабама

Най-малко 20 души са ранени