Дните от 15 до 18 юни включително ще бъдат неработни в столицата на Руската федерация Москва. Локдаунът се налага заради увеличаване на случаите на заразени с коронавирус.

За всички барове, ресторанти и развлекателни заведения се въвежда в тези дни вечерен час - те трябва да затварят в 23 часа.

Кметът на Москва Сергей Собянин препоръча на московчани, особено по-възрастните, да си стоят у дома през цялата следваща седмица и прикани жителите на града да се ваксинират възможно най-бързо. Извънредната "ваканция" няма да се отрази на заплатите на работниците и служителите, допълнителните почивни дни ще са платени.

Висшите учебни заведения изпратиха студентите в режим на дистанционно обучение включително и за изпитите, а на работодателите е препоръчано поне 30% от работниците им, независимо от режима на работа, да останат вкъщи, съобщава "Новости".

Русия отново с много новозаразени и починали от COVID-19

Русия отново с много новозаразени и починали от COVID-19

Вече над 126 000 души са починали от началото на епидемията

Вчера Русия отчете 13 510 нови случая за предходното денонощие - най-висок дневен прираст от началото на февруари - и много повече от регистрираните 9163 нови случая ден по-рано. От регистрираните нови случаи 6701 са в Москва, което е най-големият брой от началото на годината. През последната седмица увеличаването на новите случаи на дневна база в цялата страна е 47 на сто.

Въпреки че Русия бе първата страна, която обяви, че е създала ваксина срещу COVID-19 на този етап властите се отчитат с 18 милиона ваксинирани руски граждани, при населението от 144 милиона.

Нов пик на коронавирусната епидемия в Русия, вече над 125 000 починали

Нов пик на коронавирусната епидемия в Русия, вече над 125 000 починали

Над 11 500 заразени са регистрирани през последните 24 часа