МВнР предупреждава българите в Гърция с преминаване на циклона "Нефели" над полуостров Халкидики.

Във връзка с постъпили обаждания от български граждани, изпаднали в бедствена ситуация вследствие на валежите от циклона "Нефели", в района на Метагици и Ормос Панагиас, Ситония, генералното консулство в Солун се свърза с оторизираните гръцки власти, за да бъде оказано съдействие на бедстващите сънародници. По всички получени сигнали е реагирано своевременно и нашите сънародници са вече в безопасност.

Според метеорологичните прогнози, лошото време ще се запази до края на седмицата и поради това ГК Солун препоръчва да се прецени целесъобразността от пътуване в Северна Гърция.

В случай на бедствена ситуация местните власти препоръчват да не се излиза от сградите на пребиваване, а при наводнения на първите етажи изпадналите в беда да се качват на по-високите етажи и да очакват помощ.

Телефони в случай на бедствени ситуации: Посолство в Атина: дежурен телефони в извънработно време: +30 210 67 48 105, 106, 107 мобилен телефон за спешни случаи: +30 693 70 96 220 Генерално консулство в Солун: дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520 Дирекция "Ситуационен център" в МВнР приема денонощно сигнали на телефон: 02/948-24-04 или имейл: crisis@mfa.bg.

Силни валежи и наводнения в цяла Гърция

Силни валежи и наводнения в цяла Гърция

Сериозно е положението в град Мандра, Лариса, районът на Волос и префектура Магнезия