Единадесет са вече жертвите, намерени под руините на рухналата жилищна сграда в руския град Магнитогорск, предаде Би Би Си.

Известно е, че шестима души са хоспитализирани, а 32-ма все още са в неизвестност.

Припомняме, спасителите извадиха изпод отломките 10-месечно момченце, което е оцеляло повече от денонощие под руините при зимните температури.

Спасило го е това, че в момента на трагедията е било в креватчето си, добре завито. Детето е със сериозно преохлаждане, черепно-мозъчна травма и фрактури. То е транспортирано в Москва, къдено е настанено в болница.

Спасителните работи са продължили и през нощта. В момента те са спрени поради "реална заплаха от срутване на част от сградата".

В понеделник, 31 януари, в един от апартаментите на 10-етажната сграда, избухна взрив, най-вероятно от битов газ. В резултат на експлозията рухна един от входовете.

Днес в Челябинска област, на чиято територия се намира Магнитогорск, е обявен ден на траур.

Междувременно изданието "Медуза" съобщи, че друга сграда е била евакуирана от служителите на реда около 2:00 ч. тази нощ поради риск от взрив. Информациите са противоречиви. Някои от очевидците казват, че са евакуирани само осмият и деветият етаж.

По-рано беше съобщено за спецоперация и стрелба, при която се взриви такси и загинаха трима души. 

Нов взрив в Магнитогорск - трима невинни загинаха при спецоперация

Нов взрив в Магнитогорск - трима невинни загинаха при спецоперация

Пламнало е маршрутно такси…