В сряда следобед в град Зофинген в Северна Швейцария въоръжен с нож мъж рани няколко минувачи, след което беше арестуван.

Това съобщиха от полицията в кантона Ааргау. Самоличността и мотивът на нападателя, както и броят на ранените, не бяха съобщени веднага от полицията.

Мъжът първо нападнал минувач на жп гарата в Зофинген. Този град с около 12 000 жители се намира на около 60 км южно от Базел и на същото разстояние западно от Цюрих.

След това нападателят се разхождал и нападнал още няколко души, очевидно на случаен принцип, преди да се оттегли в една къща.

След около два часа и след като се свързал със специализиран екип, мъжът бил арестуван от полицията. Той също е бил ранен, съобщиха от полицията.

Регионалният всекидневник "Ааргауер Цайтунг" публикува свидетелството на читател, чиято бременна съпруга е била нападната от неизвестния мъж "с метален предмет". Жената "е ранена в лицето и страда от оток, но е в добро здравословно състояние предвид обстоятелствата", казва съпругът ѝ пред вестника.

Тя е била откарана в кантоналната болница в Аарау, на около двадесет километра от Зофинген.

Полицията е отправила призив за издирване на свидетели и моли обществеността да изпраща видеоклипове и снимки за целите на разследването.