При пожар в истанбулския квартал Шишли са загинали 29 души, а лечението на трима продължава, съобщиха от Reuters по данни на турските телевизии TRT Haber и CNN-Türk.

Пожарът е започнал от нощен клуб, който се намира на приземния етаж на 16-етажна сграда. В последствие пламъците обхващат и останала част на сградата. Пожарът е станал към 1 часа на обяд.

По предварителни данни огънят е причинен от експлозия в нощния клуб по време на ремонтни дейности. Според вестник "Джумхуриет", който цитира кмета Екрем Имамоглу, ремонтът е извършван без необходимото разрешение от общината.

В района на инцидента са изпратени полицейски екипи, пожарни коли, линейки, екипи на Националните медицински спасителни екипи (УМКЕ). В момента продължава спасителната операция за изваждането на блокираните хора в блока.

Шестима заподозрени са задържани, като Министъра на правосъдието Йълмаз Тунч съобщи за предприето широкомащабно разследване.

Засега се предполага, че нощният клуб не е имал авариен изход, като възможна причина за броя загинали, посочи специалистът по пожарна безопасност Серап Мерген.

Въпреки това, причината за инцидента все още се изяснява.

9 жертви след пожара във Валенсия

9 жертви след пожара във Валенсия

Обявен е тридневен траур