Най-малко 44 са жертвите от инцидента с падналия в Перу автобус, съобщи местната полиция, информира ABC.

Припомняме, двуетажният автобус излетя от Панамериканската магистрала и падна на повече от 200 м. Инцидентът стана в южната част на Перу. Вчера бе съобщено, че загиналите са 25, но броят им се е увеличил почти двойно.

Двуетажният автобус излетя от Панамериканската магистрала и се срина на 200 метра надолу по скалата в южната част на Перу в сряда, а полицията каза, че са загинали най-малко 44 души.

Пътнически автобус в Перу падна от 200 метра

Пътнически автобус в Перу падна от 200 метра

Най-малко 25 души загинаха при инцидентa

Хорхе Кастило от полицията съобщи, че броят на смъртните случаи е нараснал, тъй като офицерите са открили още тела. Службите са работили за спасяването на оцелелите. Някой от ранените бяха транспортирани с военни хеликоптери до близки болници.

Ранени са близо две дузини хора, заявиха властите.

Автобусът, управляван от линията "Рей Латино", излезе от пътя малко след полунощ в близост до устието на река Окона на южното крайбрежие на Перу.

Все още не е изяснена причината за инцидента. От полицията обаче обясниха, че безрасъдното шофиране по лошо поддържани планински пътища, взима десетки жертви ежегодно. През януари 52 души бяха убити в най-тежката катастрофа в страната за последните 40 години.

Снимка 341591

Източник: EPA/БГНЕС